субота, 6. април 2013.

CIKLAMA

Ne mogu reći da sam neki pasionirani ljubitelj cveća ali sama činjenica da su i oni živa bića izaziva u meni posebnu naklonost prema toj vrsti biljaka. Današnji outfit je svojevrsna oda svom cveću, posebno ciklami. Zašto baš njoj? Pročitala sam negde da je ciklama  drevni cvet koji čovek tako dugo gaji da se veruje i da se pojavljuje čak i na pećinskim slikama.
Ciklama je bila jedan od omiljenih cvetova Leonarda da Vinčija. On je ovim cvetom ukrašavao margine svojih rukopisa na početku XVI veka.
Ljubitelji cveća koji ove sobne biljke gaje u svom stanu prave , ustvari , najveće greške uvereni da čine najbolje za njih a greške se odnose na njihovo prečesto zalivanje. Posledice su te da biljka vrlo brzo ugine.
Ako se išta može naučiti i primeniti na naš odnos sa ljudima,posebno sa svojom decom , onda se to može iz ovog primera. Jer nije dovoljno samo zasaditi ljubav, treba je i pravilno zalivati. Tako nije dovoljno samo roditi decu , treba im pružiti nesebičnu ljubav , voleti ih takve kakvi jesu a ne kakve mi želimo da budu. Zalivati ih umereno a ne gušiti ih jer je i deci koliko god mali bili , potrebna sloboda. Samo tako mogu isklesati sopstveni karakter i imati svoj stav a povrh svega biti samostalni. Deci treba pružiti mogućnost izbora i biti tu kada im treba a ne egoistički nametati svoje hirove i neispunjene želje iz mladosti. Ne držati ih u plastičnoj saksiji pošto su i  oni , kao i mi , pre svega socijalna bića. Jer svaki cvet na ovom svetu neuporedivo bolje uspeva u prirodnom okruženju nego li u skrivenom kutku naše dnevne sobe.



                              KAPUTIC - H & M
                              HALJINA - NIJE BRENDIRANA
                              CIPELE - NISU BRENDIRANE
                    











35 коментара:

  1. Dopada mi se sve:kombinacija boja,haljina,kaputic,esarpa,mindjuse,cipele.

    ОдговориИзбриши
  2. Sviđa mi se outfit!Dobar sklad boja,sve pohvale

    ОдговориИзбриши
  3. Odlican tekst kao i uvek a kombinacija divna. Zaljubila sam se u kaputic.

    ОдговориИзбриши
  4. Mnogo volim sivu boju!!
    Kombinacija divna!! :)
    Kaputic <3

    ОдговориИзбриши
  5. Tekst kao i uvijek predivan i misaon .Mislim da bi te i najbolji pedagozi pohvalili za stav koji zauzimas sto se vaspitanja djece tice .
    Lijepo si iskombinovala boje . Voljela bih te vidjeti i sa nekom drugom bojom ruza , recimo ova ciklama boja bi ti izvanredno stajala . Mada , lijepo ti stoji i ovaj koji sada nosis ali cisto zbog promjene , lijepa si , mozes sebi dozvoliti malo poigravanja sa bojama u sminkanju , pa bar na usnama .

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na iskrenim i konstruktivnim recima.Neces verovati ali upravo sam veceras sa jednom devojkom koja prati blog razgovarala o promeni boje ruza , ni sama ne znam zasto sam se vezala poslednja 2-3 meseca za ovaj...mogla bih malo da promenim...

      Избриши
  6. Prvo pogledam fotografije i svaki put se odusevim kombinacijom.Za kraj , kao slag na tortu,procitam tekst.Odlican kao i uvek.

    ОдговориИзбриши
  7. Divan kaput i šal i divna ti. Umerenost sive i živost ružičaste lepo idu zajedno.
    Jedino takve cipele ne bih kupila jer bi se to kod mene isprljalo čim bih izašla iz kuće :-D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To jeste,osetljive su bas,ali ih retko nosim pa su se ocuvale evo vec nekoliko godina...hvala puno !

      Избриши
  8. Ma taj kaputic je divan!

    ninafashionshow.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  9. Kako ubaciti sliku7. април 2013. 12:42

    Marija da postavis slike na modnim blogovima, ides na sliku, zatim desni klik na misa, zatim copy image location, onda dodjes na temu, ides na odgovori, zatim iznad smajlica, drugi red, treca ikonica, na nju kliknes i imedju toga kliknes paste.
    ZAkomplikovala sam :-( ali prelako je, probaj, pa javi ako ne uspes

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno,nisi zakomplikovala jer sam to u principu znala samo me je bunilo to sto sam vecinu slika otvarala sa open link in new tab a ove se drugacije otvaraju tj na copy image location...pozzzz

      Избриши
  10. Odlican kotrast boja, ciklama boju inace obozavam, ovde je savrseno zacinila sivi kaputic. Cipelice su isto slatke. Slazem se sa bojom ruza, da isprobas, i svakako bi bas isao uz ovu kombinaciju, koja je divna kao i obicno. Pozz

    ОдговориИзбриши